08.08.2015 21:15

Dijkhuizen: "Mooiste dag uit trainerscarrière"

Voor het eerst in zijn leven maakte Marinus Dijkhuizen onderdeel uit van een wedstrijd in Engeland. De trainer staat sinds dit seizoen aan het roer bij Brentford FC en speelde in zijn eerste wedstrijd gelijk: 2-2. Voor Dijkhuizen kan het seizoen nu al niet meer stuk.

"Een ding is zeker: dit is een van de mooiste dagen uit mijn trainerscarrière", vertelt een blije Nederlander na de wedstrijd tegen Ipswich Town aan Voetbal International. "Die sfeer, die entourage. Dit is waarom elke speler of trainer graag in Engeland wil voetballen. Ik haal mijn hart op bij Brentford. Fenomenaal gewoon. Ik heb er geen woorden voor."

Dijkhuizen stond vorig seizoen aan het roer bij Excelsior en dat deed de trainer blijkbaar naar behoren. Brentford heeft zich namelijk gericht op het zogenaamde 'Moneyball-principe', waarbij puur gekeken wordt naar statistieken. Dijkhuizen heeft met beperkte middelen de beste plaatst gehaald met Excelsior in de Eredivisie, zo is berekend.

Vanwege zijn kennis in Nederland, staat er ook een speler uit de Eredivisie op het lijstje van Brentford. "Het klopt dat we dat een interessante speler vinden", doelt Dijkhuizen op Sébastien Haller van FC Utrecht. "Al vraag ik me af of zijn komst haalbaar is. Ik vrees van niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner