03.04.2019 07:30

Clubrecord Willem II met meeste punten in uitduels

Willem II is bezig aan een prima seizoen, maar vooral in uitwedstrijden presteert de ploeg van Adrie Koster fenomenaal. De Tilburgers hebben na de 3-4 uitzege bij Heracles Almelo zelfs een clubrecord te pakken.

In totaal pakten de Brabanders namelijk 23 punten op vreemde bodem. Dat puntenaantal is het hoogste aantal dat het ooit bereikte in de Eredivisie. Willem II wist dit seizoen zevenmaal te winnen en twee keer gelijk te spelen. De overige zes wedstrijden eindigden in een nederlaag. De huidige ploeg deelt het clubrecord met de selectie uit 1998/1999, toen het eveneens 23 punten haalde. Het huidige Willem II heeft echter nog twee duels (tegen SBV Excelsior en ADO Den Haag) om minstens één punt te pakken en het clubrecord alleen in handen te nemen.

Meeste punten voor Willem II in uitwedstrijden:

Tegen Heracles Almelo dankte Willem II wederom de negentienjarige Alexander Isak. De huurling van Borussia Dortmund is ongekend goed begonnen aan zijn periode bij De Tricolores. De Zweedse spits gaf twee assists tegen de Overijsselse club en scoorde zelf eveneens tweemaal. Daarmee bracht hij zijn doelpuntentotaal naar tien treffers in zijn eerste tien wedstrijden, een gemiddelde dus van één treffer per duel. Dat is het hoogste gemiddelde van alle Eredivisie-spelers, Luuk de Jong volgt met 0,81 per duel. Met tien goals in zijn eerste tien Eredivisie-duels is Isak bovendien de Willem II-speler met de beste start ooit. 

De Willem II-spelers met de meeste Eredivisie-goals in de eerste 10 duels:

  • 10 goals – Alexander Isak
  • 08 goals – Samuel Armenteros
  • 08 goals – Mariano Bombarda
  • 08 goals – Roger Raeven

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner