27.07.2015 12:28

Feyenoord presenteert Van der Heijden

Centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden heeft maandag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft dat gemeld.

De 27-jarige voetballer komt transfervrij van Vitesse waar hij afgelopen vier seizoenen speelde. Hij kon ook rekenen op belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Van der Heijden debuteerde in 2007 in het betaald voetbal bij Ajax.  Hij speelt al jaren op het hoogste niveau in Nederland en is met zijn 27 jaar in de kracht van zijn carrière. Hij kan de concurrentie aangaan en heeft bovendien de leeftijd en de ervaring om ook andere spelers verder te helpen", reageerde technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord maandag.

Ook de hoofdrolspeler zelf was in de wolken met de overgang. "Feyenoord heeft al een tijd geleden gevraagd of ik interesse zou hebben om hier te spelen. Die interesse is toen nog niet concreet geworden, omdat ik eerst om me heen wilde kijken. Ik had in mijn hoofd dat ik naar het buitenland wilde, maar als Feyenoord zich meldt ga je automatisch twijfelen."

"Uiteindelijk heb ik alle opties bekeken en kwam tot de conclusie dat Feyenoord de beste stap zou zijn voor mij. Dit is een fantastische club, met een geweldig stadion en geweldige supporters. Ik ben supertrots dat ik nu voor Feyenoord mag gaan spelen. Vandaar dat ik het moment waarop ik mijn contract tekende ook graag met mijn familie wilde delen", aldus Van der Heijden op het digitale thuis van de club.

Onlangs werd bekend dat ook PSV hengelde naar de mandekker, maar de Rotterdammers waren de Eindhovenaren te snel af.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner