05.08.2015 15:15

Bekritiseerde Maher: "Typisch Nederlands"

Adam Maher viert zijn treffer tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen FC Groningen en PSV. (02-08-2015)
Adam Maher viert zijn treffer tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen FC Groningen en PSV. (02-08-2015)

Adam Maher kreeg de afgelopen seizoenen veel kritiek te verduren. In het begin had die kritiek effect op de middenvelder van PSV, maar Maher heeft progressie geboekt.

"In mijn eerste jaar hier deed het wel iets met me, ja", doelt Maher op de kritiek die hij kreeg. "Toen ging het minder, dus nam ik dat soort dingen in me op. Nu lees ik dat soort dingen niet. Ach, ze doen maar. Iedereen heeft zijn eigen mening, je kan nooit iedereen blij maken. Het gaat erom wat mijn omgeving, teamgenoten en trainer van me vinden. Aan de andere kant weet je dat het erbij hoort. Bij AZ vergeleken ze me met Zinedine Zidane, het was allemaal fantastisch. Dat is typisch Nederlands, en dan vooral de media. Zij zijn niet realistisch. Als ze me een heel seizoen lang zwart maken, maar ik win alles, word kampioen en heb m'n statistieken op orde, vind ik het best."

Maher heeft inmiddels progressie geboekt. "Ik ben veel volwassener geworden", vervolgt Maher tegenover Voetbal International. "Ik realiseer me dat niet alles je zomaar komt aanwaaien. Ik denk ook dat ik nu meer betrokken ben bij het team. In dat eerste jaar was ik toch vooral met mezelf bezig. Vorig seizoen was ik al iets opener. Ik voelde me in alle opzichten veel beter en het ging al meer zoals het moet gaan. Ik durf nu meer dingen te zeggen. Als ik iets vind, dan ga ik daar niet achterbaks over doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner