12.01.2016 15:15

Černý droomt: "Wij met zijn drieën in Ajax 1"

Ajax A1 komt op De Herdgang op gelijke hoogte met PSV A1. Václav Černý (l.), Donny van de Beek (m.l.), Robert Murić (m.r.) en Abdelhak Nouri (r.) vieren de goal. (02-05-2015)
Ajax A1 komt op De Herdgang op gelijke hoogte met PSV A1. Václav Černý (l.), Donny van de Beek (m.l.), Robert Murić (m.r.) en Abdelhak Nouri (r.) vieren de goal. (02-05-2015)

Vaclav Černý droomt ervan om met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri in het eerste elftal van Ajax te spelen. De jonge Tsjech denkt dat ze alle drie de potentie hebben om door te breken in de hoofdmacht.

De drie talenten mochten niet voor niets mee op trainingskamp in het Turkse Belek. Daar speelde Ajax een oefenduel met Hamburger SV (3-1). De jongelingen kregen allemaal speelminuten. "We stonden zaterdag tegen HSV even met z'n drieën op het veld. Dan bedoel ik Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en ik. Zoals we in de A1 ook altijd stonden", blikt Černý terug. De buitenspeler schrijft in zijn blog op de website van Ajax dat hij direct merkte dat Nouri het veld in kwam. "Gelijk toen Appie in het veld kwam, hadden we een actie met z'n drieën. Het is mooi dat we dit nu ook in Ajax 1 kunnen doen."

Černý en Van de Beek wisten al een officiële wedstrijd te spelen in het eerste elftal van Ajax. Nouri lukte dat nog niet. "Ik was het eerste met een doelpunt, Donny met negentig minuten en Appie moet nog even wachten, maar ik weet honderd procent zeker dat het hem gaat lukken", zegt Černý over zijn ploeggenoot bij de A1. "Vorig seizoen waren we altijd samen en werden we ook vaak in één adem genoemd. Daarom was het best moeilijk dat we opeens apart gingen. Natuurlijk is dat normaal in het voetbal. Het is een grote droom om snel met ons drieën een officiële wedstrijd van Ajax 1 te spelen. Wij moeten de trainers laten zien dat we die stap aankunnen."

Voor Černý was het trainingskamp zijn eerste bij Ajax 1 en hij merkte dat het pittig was. Dat zag hij terug in zijn prestaties in het oefenduel met HSV. "Ik voelde dat ik in de eerste meters niet was als normaal . Ik had wel een paar goede momenten met goede acties. Natuurlijk is het wel logisch dat het wat moeizaam ging na zo'n zware week. Maar toch heb ik zo'n positie dat ik zeer regelmatig wat moet laten zien. Ik ben nooit tevreden, zelfs niet als ik twee keer scoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner