18.06.2016 14:46

Löw lacht kritiek om gebrek aan leiders weg

De Duitse bondscoach Joachim Löw kan weinig met de kritiek over het gebrek aan leiderschap bij zijn ploeg. De oefenmeester wuifde de negatieve berichten weg en reageerde erop met een glimlach.

"Dat tovert een lach op mijn gezicht. In 2014 heette het ook dat we geen leidersfiguren hadden. Toen werden we wereldkampioen. Daarna was plotseling iedereen – Schweinsteiger, Hummels, Boateng, Müller en Neuer – de grote leider van deze ploeg. Nu spelen we één keer 0-0 (tegen Polen, red.) op een groot toernooi en komt die discussie weer op gang. Als ik eerlijk ben, is daarmee alles wel gezegd", meent de keuzeheer tijdens de persconferentie.

Löw ziet dat niet iedereen de leidersrol op zich neemt, maar herkent wel bepaalde karaktereigenschappen bij de individuele spelers van zijn ploeg. "Ze communiceren uitstekend. De spelers zijn moedig en kritisch en gaan goed met kritiek om." Ook in zijn pupil Jérôme Boateng ziet hij als een aanjager van de ploeg. "Hij communiceert en organiseert veel meer en geniet binnen de selectie een enorm hoog aanzien."

De mandekker van Bayern München kampt met een lichte blessure, maar kan wel gewoon spelen volgens de de trainer. Of hij ook daadwerkelijk gaat spelen, is nog maar de vraag, daar Löw wellicht wat spelers rust gunt. "Het kan zijn dat ik hier en daar een verandering doorvoer, maar we willen tegen Noord-Ierland winnen om zo ook de groep winnend afsluiten. Dan spelen we ook de achtste finale in Lille. Voor mij is er geen andere manier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner