07.07.2016 14:35

Löw: "Dan is de rivaliteit weer gigantisch"

De Duitse bondscoach Joachim Löw tijdens de achtste finale tegen Slowakije. (26-06-2016)
De Duitse bondscoach Joachim Löw tijdens de achtste finale tegen Slowakije. (26-06-2016)

Duitsland staat in de halve finale van het EK tegenover Frankrijk. De vorige ontmoeting tussen beide landen werd opgeschrikt door de aanslagen in Parijs. De Duitse bondscoach Joachim Löw herinnert zich die bewuste avond nog goed, maar verwacht dat de gebeurtenissen geen rol meer gaan spelen.

Op 13 november 2015 traden Duitsland en Frankrijk in het Stade de France aan voor een vriendschappelijke wedstrijd. Terroristen probeerden het stadion binnen te dringen, maar die opzet mislukte. Het Duitse elftal bracht uit veiligheidsoverwegingen de nacht door in het stadion.

"De Franse ploeg bekommerde zich om ons", tekent de NOS op uit de mond van Löw. "Daaruit bleek hoe goed de relatie tussen beide landen is. Ook de spelers kennen elkaar goed van hun clubs." Volgens de Duitse bondscoach staat voor vanavond vooral het sportieve aspect voorop. "Dan is de rivaliteit weer gigantisch, want we willen allebei naar de finale. Maar we waarderen enorm wat de Fransen destijds voor ons hebben gedaan."

Duitsland en Frankrijk stonden in de kwartfinale van het WK 2014 in Brazilië ook tegenover elkaar. Toen was de ploeg van Löw met 1-0 te sterk voor het Franse elftal. "Het zal een vergelijkbare wedstrijd worden, maar Frankrijk is sterker geworden sindsdien. Ze hebben veel spelers die op het hoogste niveau voetballen", stelt Löw. "Wel verwacht ik dat Duitsland meer kansen zal gaan krijgen dan in de wedstrijd tegen Italië."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner