05.08.2016 14:01

FK Rostov onbekende tegenstander voor Bosz

Peter Bosz is met zijn Vitesse op bezoek bij Ajax (10.08.2014).
Peter Bosz is met zijn Vitesse op bezoek bij Ajax (10.08.2014).

In de laatste ronde voor de poulefase van de Champions League neemt Ajax het op tegen FK Rostov. Een onbekende club voor trainer Peter Bosz. De oefenmeester zal zich gaan verdiepen in de Russische opponent.

"Wat we wel weten is dat ze vorig seizoen heel knap tweede zijn geworden in de Russische competitie. En ze hebben Anderlecht in de vorige ronde uitgeschakeld", vertelt Bosz, die met Ajax in de vorige ronde PAOK Saloniki uitschakelde. Hoewel er niet veel belletjes gaan rinkelen bij de naam FK Rostov, is de trainer toch waakzaam.

"Rostov is natuurlijk een minder aansprekende tegenstander dan bijvoorbeeld AS Monaco of AS Roma, maar dat wil niet zeggen dat Rostov minder goed is", vervolgt Bosz op de website van de Amsterdammers. "Ze hebben het vorig jaar echt geweldig gedaan door tweede te worden in Rusland. Dat is echt een prestatie van formaat in een competitie met grote clubs als Zenit, CSKA en Spartak Moskou."

De Amsterdammers starten met een thuiswedstrijd op 16 augustus. "De ouderwetse gedachte is dan: je speelt liever eerst uit, zodat je het thuis eventueel nog goed kan maken. We moeten het echter nemen zoals het komt. Veel mensen dachten na de 1-1 in de thuiswedstrijd tegen PAOK dat het voorbij was. Toch sleepten we de volgende ronde vervolgens - op een niet heel fraaie manier - uit het vuur in Griekenland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner